Η σειρά «Τα ωραιότερα Δημοτικά Τραγούδια», περιέχει τις ενότητες: Ακριτικά, Ιστορικά, Κλέφτικα, Της Εθνικής Αντίστασης, Της Αγάπης και του Έρωτα, Μοιρολόγια, Της Ξενιτιάς, Παραλογές. Οκτώ ενότητες (4 βιβλία) συνυφασμένες με τη ζωή και την ιστορία των ελλήνων. Η ανθολόγηση των τραγουδιών έγινε από γνωστές και λιγότερο γνωστές συλλογές, προερχόμενα από όλα τα διαμερίσματα της χώρας, όπως και από τις αλησμόνητες πατρίδες: τον Πόντο, την Ανατολική Θράκη, τη Μικρασία, την Βορειοήπειρο. Η σημασία του Δημοτικού Τραγουδιού στην εξέλιξη της πολιτιστικής μιας διαδρομής έπαιξε και παίζει πρωτεύοντα ρόλο. Αυτό επηρέασε και διαμόρφωσε το λόγο μεγάλων ευρωπαίων και δικών μας ποιητών. Είναι ό,τι ωραιότερο διακρίνει την ελληνική ψυχή.
[Απόσπασμα από το κείμενο στο οπισθόφυλλο της έκδοσης]
Ο Γιάννης Κορίδης γεννήθηκε στη Μολόχα Κοζάνης. Είναι δημοσιογράφος, μέλος της ΕΣΗΕΑ. Δούλεψε, σχεδόν, σε όλες τις αθηναϊκές εφημερίδες, ως ρεπόρτερ, διορθωτής, κριτικός βιβλίου κ.λπ. Παρουσιάστηκε στα γράμματα με τη συλλογή "Με την ανατολή του ήλιου" (1952). Ακολούθησαν: "Κραυγές στη θύελλα" (1955). "Το πρόσωπο της Γης" (1957), "Διεισδύσεις" (1962), "Αφιέρωση" (1970), "Κύπρος" (1974), "Χρονολόγιο" (1978). "Η νύχτα της θάλασσας" (1994). Κυκλοφόρησε τις ανθολογίες "Ποιητική Ανθολογία 1930-1965" (1965), "Ανθολογία Βαλκανικής Ποίησης" (1984), και τα ευρείας κυκλοφορίας βιβλία "Οι μεγάλες δίκες των αιώνων", "Οι μεγάλοι εραστές", "Η αλήθεια για τα πυρηνικά", "Τα γεράκια και οι λύκοι" κ.ά.
Από το 1996 ανθολογεί και επιμελείται την ετήσια έκδοση "Ποιητικό Ημερολόγιο". Στο ενεργητικό του έχει τα περιοδικά "Ιωλκός", "Βαλκάνια" και "Έρευνα". Ποιήματά του μεταφράστηκαν σε πολλές ξένες γλώσσες.
Για το έργο του εκφράστηκαν με ενθουσιασμό οι Νίκος Καζαντζάκης, Γιάννης Χατζίνης, Αντρέας Καραντώνης, Πέτρος Χάρης, Άγγελος Φουριώτης, Άρης Δικταίος, Βάσος Βαρίκας κ.ά.