Εξαντλημένο στον εκδοτικό οίκο
ISBN:
9789603931966
Κατηγορίες:
Έτος κυκλοφορίας
Εκδότης
Το βιβλίο αυτό επικεντρώνεται σε αρκετά ενδιαφέροντα και σοβαρά θέματα ψυχικής υγείας των παιδιών και των εφήβων, τα οποία απασχολούν σήμερα ένα ευρύ φάσμα ακροατηρίου - αναγνωστικού κοινού. Η θεματική του ενδιαφέρει όλους αυτούς που εμπλέκονται, έμμεσα ή άμεσα, με το παιδί και τον έφηβο, την ανθρώπινη ανάπτυξη και τις δυσκολίες που συναντά στην πορεία του το αναπτυσσόμενο άτομο. Απευθύνεται στους ειδικούς σε θέματα ανάπτυξης και ψυχικής υγείας, στους συμβούλους ειδικής αγωγής, στους εκπαιδευτικούς και, ασφαλώς, στους γονείς. Ενδιαφέρει επίσης τους διοικητικούς και επιστημονικούς ή εκπαιδευτικούς φορείς ( π.χ. τοπική αυτοδιοίκηση, συλλόγους, πανεπιστημιακά τμήματα, ερευνητικά κέντρα κ.τα.ό. ) οι οποίοι, με τον ένα ή τον άλλο τρόπο, περιλαμβάνουν στις δραστηριότητές τους τη μελέτη τέτοιων θεμάτων. Στα περιεχόμενα του βιβλίου ο αναγνώστης μπορεί να βρει την ειδική γνώση, η οποία είναι δοσμένη με έναν απλό και εύχρηστο τρόπο. Και, κυρίως, μπορεί να αντλήσει πληροφορίες για τη φύση της ανάπτυξης και των προβλημάτων της: αυτές τις πληροφορίες μπορεί να τις αξιοποιήσει για την κατανόηση και την αντιμετώπιση των εν λόγω προβλημάτων.
[Απόσπασμα από το κείμενο στο οπισθόφυλλο της έκδοσης]
Η Αναστασία Καλαντζή - Αζίζι είναι καθηγήτρια Κλινικής Ψυχολογίας στο Πανεπιστήμιο Αθηνών.
Διευθύντρια του Εργαστηρίου Ψυχολογικής Συμβουλευτικής του Πανεπιστημίου Αθηνών.
Διευθύντρια του Μεταπτυχιακού προγράμματος ειδίκευσης στην Κλινική Ψυχολογία του Πανεπιστημίου Αθηνών.
Επιστημονική Υπεύθυνη του Ινστιτούτου Έρευνας και Θεραπείας της Συμπεριφοράς και του Κύκλου Ευαισθητοποίησης στην Γνωσιακή - Συμπεριφοριστική Θεραπεία.
Σπούδασε Ψυχολογία στο Πανεπιστήμιο της Βιέννης και το 1972 ολοκλήρωσε τη διατριβή της στο ίδιο Πανεπιστήμιο με θέμα "Το πρόβλημα του παιδιού στο Νοσοκομείο". Ειδικεύθηκε στη Γνωσιακή - Συμπεριφοριστική Ψυχοθεραπεία στην Ψυχιατρική Κλινική του Πανεπιστημίου της Βιέννης ως κρατική υπότροφος και διατέλεσε για πέντε χρόνια Ψυχολόγος πλήρους απασχόλησης στην Ψυχολογική Υπηρεσία του Δήμου (και ομοσπονδιακού κρατιδίου) της Βιέννης. Επέστρεψε στην Ελλάδα το 1977 και εργάστηκε ιδιωτικά ως Κλινική Ψυχολόγος - Ψυχοθεραπεύτρια. Το 1981 διορίστηκε Επιμελήτρια του Εργαστηρίου Πειραματικής Ψυχολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών και το 1997 εκλέχθηκε Καθηγήτρια Κλινικής Ψυχολογίας. Είναι Επιστημονική Υπεύθυνη του Ινστιτούτου Έρευνας και Θεραπείας της Συμπεριφοράς και του Κύκλου Ευαισθητοποίησης στην Γνωσιακή - Συμπεριφοριστική Θεραπεία, Αντιπρόεδρος της Ελληνικής Εταιρείας Έρευνας της Συμπεριφοράς, Αντιπρόεδρος της Εταιρείας Ψυχικής Υγείας Παιδιών και Εφήβων, Μέλος ΔΣ της Επιστημονικής Ένωσης Νέα Παιδεία, Διδάσκουσα - Θεραπεύτρια και Επόπτρια της Αυστριακής Εταιρείας Θεραπείας της Συμπεριφοράς, Ιδρυτικό Μέλος και Εθνικός Αντιπρόσωπος της Ελλάδας στη FEDORA-Psyche και Διευθύντρια του Εργαστηρίου Ψυχολογικής Συμβουλευτικής του Πανεπιστημίου Αθηνών και του Μεταπτυχιακού προγράμματος ειδίκευσης στην κλινική Ψυχολογία του Πανεπιστημίου Αθηνών.