Διαθέσιμο κατόπιν παραγγελίας
Αποστέλλεται την ίδια ή την επόμενη εργάσιμη
ISBN:
9789603437505
Κατηγορίες:
Λεξικά & Εγκυκλοπαίδειες , Σχολικά Βοηθήματα | Ξένες Γλώσσες , Χόμπι
Έτος κυκλοφορίας
Εκδότης
Η Μαρία Δημάση γεννήθηκε στην Καλαμπάκα Τρικάλων. Είναι πτυχιούχος της Παιδαγωγικής Ακαδημίας Θεσσαλονίκης, της ΣΕΛΔΕ Θεσσαλονίκης, της Θεολογικής Σχολής του ΑΠΘ και του Παιδαγ. Τμήματος Δημ. Εκπαίδευσης του ΑΠΘ. Παρακολούθησε ευδόκιμα τα μεταπτυχιακά μαθήματα του Χριστιανοπαιδαγωγικού Τομέα της Θεολογικής Σχολής στο διάστημα 1986-88, είναι κάτοχος μεταπτυχιακού και διδακτορικού διπλώματος. Από το 1979 υπηρετεί στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση. Υπηρέτησε με απόσπαση στον τομέα Γλώσσας και Πολιτισμού του ΠΤΔΕ του ΑΠΘ και στο Τμήμα Νηπιαγωγών του ΔΠΘ. Δίδαξε ως ειδική επιστήμονας στο ΠΤΔΕ του ΔΠΘ. Διδάσκει στο 1ο και 2ο ΠΕΚ Θεσσαλονίκης από την ίδρυση τους μέχρι σήμερα, σε τμήματα του προγράμματος εξομοίωσης των πτυχίων των δασκάλων και στο πρόγραμμα τηλεκπαίδευσης. Είναι σχολική σύμβουλος στη 10η Περιφέρεια Θεσσαλονίκης. Βιβλία της που έχουν εκδοθεί:
-Φωνές της ψυχής μου, ποιήματα, 1982
-Τα ελληνόγλωσσα αναγνωστικά του Δημοτικού Σχολείου της Κων/πολης και η εθνική και θρησκευτική ταυτότητα των Ελληνοπαίδων, 1996, Κυριακίδης
-Αναζητώντας τη Λιατέρα, ποιήματα, 1997, εκδόσεις "Ανατολή".
-Το παραμυθόσπιτο της Αλφαβήτας, 1997, εκδόσεις "Μαθητής".
-Η Φιλογράμματα κι ο Φαγαλέξης, 2001, εκδόσεις "Ελληνικά Γράμματα".
-Η διδασκαλία των πεζών και των ποιητικών κειμένων στο δημοτικό σχολείο, 2001, εκδόσεις "Ελληνικά Γράμματα".
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα
Ειδικός επιστήμονας με γνωστικό αντικείμενο τη διδασκαλία της τουρκικής γλώσσας στο Τμήμα Γλώσσας, Φιλολογίας και Πολιτισμού Παρευξείνιων Χωρών του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης. Έχει συμμετάσχει στα ερευνητικά προγράμματα: "Το δίγλωσσο αναλυτικό πρόγραμμα στις τρεις πρώτες τάξεις του δημοτικού σχολείου (ΠΡΕΝΕΔ), "Ο δημιουργός μοντέλων (Έργο Πηνελόπη, ΙΤΥ-ΥΠΕΠΘ), το πρόγραμμα "Εκπαίδευση Μουλσουμανόπαιδων 2000-2004" και η "Ανάπτυξη ενός τρίγλωσσου (ελληνικά-αγγλικά-τουρικά) ορολογικού λεξικού". Ήταν μέλος της ομάδας συγγραφής του βιβλίου "Διδακτική μέθοδος στο μειονοτικό σχολείο" (εκδόσεις Κώδικας)
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα